Etsy’de öne çıkmak için ben bayağı detayla uğraştım. Doğal taşları Hindistan’dan getiriyorum, tasarımlar kadın emeğiyle yapılıyor ve birçok kadın bu işten ekmek kazanıyor. Fotoğrafları farklı açılardan, doğal ışıkta çektim; hatta paketleme sürecini de gösterdim çünkü insanlar ürünü eline aldığında ne yaşayacağını görmek istiyor. Küçük bir teşekkür kartı eklemek bile çok fark ettiriyor. Kartın tasarımını da kolyenin rengiyle uyumlu yaptım hep. Bunlar maliyeti artırıyor ama işe yarıyor arkadaşlar, maliyetten kısıp satış bekleyeceğinize kesenin ağzını biraz açıp kar edin derim.
Açıklamalarda taşların anlamını yazdım, kadın emeğiyle üretildi vurgusunu öne çıkardım. Başlık ve etiketleri doğru seçince de Etsy’nin algoritması beni yukarı çıkardı. Sonuçta takı satan bir sürü insan var, öne çıkmak için bir hikaye anlatınca insanların hoşuna gidiyor. Etsy’nin istediği şekilde fotoğraf çekip açıklama yazarsanız zaten yükseliyorsunuz. Kargo vs konuları da önemli, paketleme de. Maliyeti yüksekten hesaplasanız bile satışlar bunu çıkarıyor.